De chroomcast installeren

Voordat u kunt beginnen met het installeren van de chroomcast moet u hem natuurlijk aansluiten. Dit doet u eenvoudig door de chroomcast in de HDMI-poort van uw tv te stoppen, de usb kabel aan te sluiten aan de chroomcast en vervolgens het andere einde in het stopcontact of de usb-poort van uw tv te stoppen. Als u dit heeft gedaan kunt u beginnen met de installatie.

Het is zeer eenvoudig om de chroomcast te installeren. Om te beginnen moet u de chroomcast app downloaden op uw laptop, Android of Apple-apparaat. Als u de chroomcast app heeft geïnstalleerd op een apparaat naar keuze kunt u beginnen met het instellen van de chroomcast. U start de chroomcast app en volgt de instructies die de app geeft op. U zult naar uw wifi instellingen moeten gaan en vervolgens moeten verbinden met de chroomcast. U kunt uw chroomcast herkennen aan de naam die lijkt op ChromecastXXXXX. Als u de chroomcast heeft gevonden kunt u verbinden door de chroomcast te selecteren. Als u bent verbonden met uw chroomcast dient u terug te keren naar de chroomcast app en daar verdere instructies op te volgen. U selecteert in de chroomcast app nogmaals uw chroomcast en geeft vervolgens uw regio instellingen op. Als u verder gaat ziet u op uw tv een code verschijnen, als deze code overheen komt met de code in de chroomcast app dan kunt u klikken op “Ik zie de code”. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om de chroomcast een naam te geven, kies een duidelijke naam bijvoorbeeld “Woonkamer”. Als laatste dient u het door u gewenste wifi netwerk te selecteren en het daarbij horende wachtwoord in te voeren. Als dit allemaal is gelukt bent u klaar om te streamen! Veel kijk plezier!


Hoe stream ik naar mijn tv?

Om te streamen naar uw tv opent u de chroomcast app en kijkt of uw chroomcast er tussen staat. Als dit het geval is kunt u de app weer sluiten en de app openen die u wilt streamen. Klik vervolgens op het tv’tje met de wifi-streepjes erdoor en selecteer de chroomcast waar u naartoe wilt streamen. Als dit allemaal is gelukt bent u aan het streamen naar uw tv! Veel kijk plezier!